• Головна
  • "Загальноприйнята міжнародна практика": в Мінекономіки поставили крапку в питанні переходу на літній час
10:00, 29 березня

"Загальноприйнята міжнародна практика": в Мінекономіки поставили крапку в питанні переходу на літній час

"Загальноприйнята міжнародна практика": в Мінекономіки поставили крапку в питанні переходу на літній час

31 березня Україна переходить на літній час - о 03:00 за київським часом стрілка годинника переводиться на одну годину вперед. Це запровадження є загальноприйнятою міжнародною практикою.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України".

"Щорічно в останню неділю березня о 3 годині годинникова стрілка переводиться на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня – о 4 годині на 1 годину назад", - заявили в Мінекономіки.

Там пояснили, що час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби.

В Європейському Союзі діє Директива 2000/84/ЕС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах – членах ЄС запроваджено на їх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час з кінця березня і на зимовий - в кінці жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...