• Головна
  • Польща може закрити небо над деякими регіонами України: деталі
13:00, 29 квітня

Польща може закрити небо над деякими регіонами України: деталі

Польща може закрити небо над деякими регіонами України: деталі

Польща має системи протиповітряної оборони великого радіуса дії Patriot. Ними вона може технічно закрити небо над західними регіонами України.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, в першу чергу для цього потрібні політичні домовленості.

"Уже йшли розмови про те, що Польща могла б закрити небо у західних областях нашої країни, що дозволило б нам використовувати ті станції та пускові установки, які розташовані на Заході Україні, на інших напрямках.

Звичайно, що теоретично і технічно ця можливість могла б бути, оскільки Польща володіє ППО великого радіуса дії, зокрема системами Patriot. Однак для цього потрібна політична воля, і це вже більше розмова нашого дипломатичного корпусу та вищого військового керівництва, які можуть це погодити", – зазначив Євлаш.

Він зазначив, що таке рішення полегшило б життя Повітряним силам України.

"Ми могли б використовувати дефіцитні установки для боротьби з тактичною авіацією, керованими ракетами, крилатими ракетами. Звісно, це стало б нам дуже сильно у пригоді", – пояснив речник.

Зазначимо, що на фоні того, що російські ракети іноді долітають до границі з Польщею, більшість громадян цієї країни підтримають закриття неба над Україною. Так, за даними опитування IBRiS, більшість поляків вважають, що країні варто почати переговори з НАТО про захист українського неба біля кордону. Однозначно з цим погодилися 37,6% респондентів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...