• Головна
  • Пошкодження енергооб'єктів: в "Укренерго" попередили про можливі обмеження надвечір
12:30, 29 березня

Пошкодження енергооб'єктів: в "Укренерго" попередили про можливі обмеження надвечір

Пошкодження енергооб'єктів: в "Укренерго" попередили про можливі обмеження надвечір

Масована російська атака цієї ночі призвела до пошкодження енергетичних об'єктів, а також ліній електропередач. Енергетики вже повернули світло 5,5 тисячі родин у семи населених пунктах Дніпропетровської області.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на "Укренерго".

Внаслідок нічної масованої атаки постраждали теплові та гідроелектростанції. На об’єктах триває огляд пошкоджень, при потребі працює ДСНС. Одночасно були пошкоджені високовольтні лінії електропередачі 330 кВ «Укренерго», розпочато аварійно-відновлювальні роботи.

Зараз, через наслідки нічної атаки обмежено споживання електроенергії на Криворіжжі. Там з ночі діють аварійні відключення. Зникло світло в Одесі. Наразі обмеження введенні і на Харківщині. Наразі, згідно з графіками погодинних відключень обленерго, знеструмлено близько 200 тисяч споживачів. Також через бойові дії є знеструмлення в Вінницькій, Донецькій та Херсонській областях.

"Надвечір, при зростанні споживання, можливо застосування заходів обмеження споживання в інших областях східного та дніпровського регіонів. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", - попередили в Укренерго.

Попри нічний удар по електростанціях, енергосистема працює збалансовано. Дефіцит електроенергії не прогнозується.

Грозовий фронт, що проходить Україною, сприяє роботі вітрових електростанцій. На теплових електростанціях включено в роботу три енергоблоки.

Водночас сильний вітер та дощ завдали суттєвих пошкоджень мережам обленерго – на ранок знеструмлено понад 200 населених пунктів в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...