• Головна
  • Нічна атака по Україні: на що націлились окупанти та скільки людей постраждало
09:05, 23 квітня

Нічна атака по Україні: на що націлились окупанти та скільки людей постраждало

Нічна атака по Україні: на що націлились окупанти та скільки людей постраждало

У ніч на 23 квітня російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із бєлгородської обл. – рф. Також запустили 16 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда (Крим) і курської обл. – рф.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ, Сили оборони півдня України та ДСНС України.

Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби. Цієї ночі захисниками неба збито 15 «шахедів» у Миколаївській, Одеській, Київській та Черкаській областях.

Цієї ночі ворог націлився на Харківщину

Війська рф атакували Україну, націлившись на Харківську область та об'єкти інфраструктури, але українські сили протиповітряної оборони збили всі безпілотники окрім одного.

"Станом на ранок збити вдалося 15 з 16 безпілотних літальних апаратів типу "шахед", а також ворог застосовував балістику типу "Іскандер-М". Бив по Харківщині, по наших об’єктах інфраструктури. На щастя, обійшлося без жертв. Окрім того, також сьогодні зранку відмічалася активність балістики з території тимчасового Криму, однак, на щастя, пусків не відбулося, ми продовжуємо моніторити ситуацію", - сказав речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону

Наслідки атаки на північ України

Київщина. Вночі ворог в черговий раз намагався атакувати область БпЛА. Тривога тривала майже три години. В декількох районах працювали сили протиповітряної оборони. Дякую нашим захисникам. Всі ворожі БпЛА знищені. Влучань в житлову чи критичну інфраструктуру немає. Жертв та постраждалих немає. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації наслідків ворожої атаки.

Черкаська область. Наші оборонці мінуснули два ворожі БпЛА. Це результати роботи мобільних вогневих груп під час нічної тривоги. Загрозу з повітря ми мали впродовж двох годин. Минулось без потерпілих і руйнацій.

Атака по півдню України

Цієї ночі російські терористичні війська вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» по південних регіонах. Під прицілом ворога була промислова і припортова інфраструктура регіону.

В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось збити 11 баражуючих снарядів: 7 - на Одещині, 4 - на Миколаївщині.

Миколаївська область. Під час бойової роботи сил протиповітряної оборони, уламками збитого БпЛА типу "Shahed-131/136" було пошкоджено торгівельну інфраструктуру. Сталось займання торгівельного павільйону, яке було оперативно ліквідовано вогнеборцями.

Один постраждав чоловік внаслідок падіння збитого «Shahed» в Очакові. Йому надається вся необхідна медична допомога

В Одесі падінням збитого дрону завдано руйнувань житловому сектору, пошкоджено крамниці та інші об'єкти інфраструктури.

"Чергова атака на мирних одеситів Внаслідок російського терору пошкоджено житлові будинки, сталася пожежа. Врятовано 34 особи, з них 3 дітей. Постраждало 9 осіб, з них 4 дітей. Психологічну допомогу надано 27 особам. На місці розгорнуто оперативний пункт обігріву", - розповіли в ДСНС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...