• Головна
  • На хабарі затримало голову райсуду на Дніпропетровщині
17:00, 25 квітня

На хабарі затримало голову райсуду на Дніпропетровщині

На хабарі затримало голову райсуду на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині викрито голову райсуду та посередника. Їх затримали під час одержання 2500 доларів хабаря.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

25 квітня за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ спільно з управлінням стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції викрили голову одного з районних судів на Дніпропетровщині та посередника на отриманні 2500 доларів США неправомірної вигоди.

У межах досудового розслідування встановлено, що голова суду, діючи за посередництва з іншою особою, одержав 2 500 доларів США від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження.

Правоохоронцями задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи.

Наразі посередника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Тривають першочергові слідчі дії. За результатами проведених обшуків вже вилучено кошти, які були отримані та розподілені як неправомірна вигода.

Вирішується питання про повідомлення підозри голові одного з районних судів та посереднику. Попередня правова кваліфікація – ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) КК України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...