• Головна
  • В Україні скасували важливе правило дорожнього руху: на що звернути увагу з 1 травня
17:00, 29 квітня

В Україні скасували важливе правило дорожнього руху: на що звернути увагу з 1 травня

В Україні скасували важливе правило дорожнього руху: на що звернути увагу з 1 травня

У травні 2024 на водіїв чекає скасування важливого правила дорожнього руху. Воно стосується сезонного ввімкнення ближнього світла фар або ходових вогнів при їзді за межами населених пунктів. Відповідне рішення ухвалив Кабмін минулого року.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Введена практика постійного застосування денних ходових вогнів. Водій має вмикати їх в авто при русі в будь-яку пору доби та року за межами населених пунктів.

У разі відсутності ходових вогнів у конструкції транспортного засобу, авто має рухатися з увімкненим ближнім світлом фар.

Раніше денні ходові вогні (а в разі їх відсутності — ближнє світло фар) повинні були бути увімкнені у світлу пору доби поза межами населеного пункту з 1 жовтня по 1 травня. Тепер такий часовий проміжок відмінено.

В МВС повідомили, що зміни здебільшого зумовлені необхідністю наближення законодавства України до законодавства ЄС. Завдяки використанню денних ходових вогнів, кількість ДТП у світлий час доби знизилася на 10-15%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...