• Головна
  • Юр'їв день: народні прикмети та заборони на сьогодні
10:00, 23 квітня

Юр'їв день: народні прикмети та заборони на сьогодні

Юр'їв день: народні прикмети та заборони на сьогодні

Сьогодні, 23 квітня православні віряни згадують великомученика Юрія Переможця (Георгія Побідоносця), мучеників Анатолія і Протолеона. Він є патроном монархів, лицарів, воїнів. На іконах часто зображується зі списом та драконом.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Юрій був гвардійцем та сподвижником римського імператора Діоклетіана. Він відмовився від почестей і земних благ, ставши на захист християнської віри. Відомий за легендою про перемогу над драконом, яка символізує перемогу добра над злом.

Про що говорять прикмети на 23 квітня:

  • дощ пішов - буде багато трави і хороший сінокіс;
  • ніч тепла - до врожаю хліба;
  • холодна погода - до врожаю проса і вівса;
  • день теплий видався, то літо скоро настане.

Традиції 23 квітня

За мужність і духовну перемогу над катами, великомученика Георгія називають Побідоносцем. У святого просять про здоров'я воїнів, захисту від хвороб та нечисті, а також охорони худоби від недуг. Дівчата моляться з проханнями послати гідного нареченого.

За народними прикметами, якщо сьогодні вмитися ранковою росою, то довше будеш молодим і сильним.

Що не можна робити 23 квітня

Серед заборон, що сьогодні не можна робити - відмовляти в допомозі, веселитися, влаштовувати застілля і п'янки. Триває Великий піст 2024 - тим, хто поститься, заборонені скоромні продукти, а дозволяється гаряча їжа без рослинної олії.

Не можна бажати іншим зла, лаятися і сваритися. Також цього дня суворо забороняється підвищувати голос і сваритися - існує повір'я, що того, хто порушив, може вбити блискавкою. Не варто багато працювати, більше часу варто приділити молитві.

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають: Олександра, Анатолій, Афанасій, Валерій, Валерія, Георгій, Єгор, Іван, Юрій. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду.
Оголошення
live comments feed...