• Головна
  • На Дніпропетровщині світло зникло в майже 400 тис. абонентів: які енергооб'єкти було пошкоджено
17:00, 22 березня

На Дніпропетровщині світло зникло в майже 400 тис. абонентів: які енергооб'єкти було пошкоджено

На Дніпропетровщині світло зникло в майже 400 тис. абонентів: які енергооб'єкти було пошкоджено

Сьогодні під час масованого обстрілу, окупанти уразили близько 20 підстанцій, електростанцій - зокрема, ДніпроГЕС. Через це в деяких регіонах виникли проблеми з електропостачанням. На Дніпропетровщині було знеструмлено майже 400 тис. абонентів. Тут було суттєво пошкоджено дві теплоелектростанції ДТЕК і розподільче обладнання.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

На Дніпропетровщині у станціях значні руйнації. Пошкоджені як обладнання для генерації електроенергії, так і його видачі у мережу. Також були пошкоджені та зруйновані об’єкти систем розподілу електроенергії.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що особливістю цієї атаки стала не лише кількість ракет, а саме комбінація з ракет та шахедів.

"Те, що ми бачимо по нашим станціям, найбільшої шкоди завдали саме ракети. У нас до цього теж були такі великі атаки. Але такої скажімо комбінованої із великою кількістю ракет, які були націлені на наші станції напевно ще не було", - додав Сахарук.

Він підкреслив, що це можна назвати найбільшою атакою на енергосистему України. Наразі енергетики проводять первинні роботи щоб заживити знеструмлених людей до резервних джерел живлення.

"Руйнація значна. Якщо говорити надалі про відновлення, то тут потрібна буде допомога всіх задіяних учасників і компаній, і міжнародних донорів. І держави в особі Міністерства енергетики, Кабінету міністрів, але це вже трохи пізніше, коли ми зрозуміємо, що саме і де потрібно буде зробити і яким чином. Сподіваємося на допомогу всіх сторін для того, щоб якнайшвидше відновитися після цієї атаки", - підсумував він.

Світло стрімко повертається до домівок

Енергетики вже повернули світло більшості мешканців області, будинки яких знеструмила сьогоднішня атака. Заживили 375 тис абонентів. Досі без електрики десь 35 тис людей. Переважно у Павлограді.

Ремонтні бригади роблять максимум, аби якнайшвидше виправити ситуацію. Для всіх відновили водопостачання. Тернівка і частково Павлоград – поки що без тепла. Там також працюють фахівці.

Електроенергію в Україні будуть відновлювати у три етапи

Як заявив прем’єр Деніс Шмигаль, електроенергію в країні будуть відновлювати у три етапи.

“Ключове зараз — енергосистема цілісна й енергосистема працює стабільно. Завдяки додатковому захисту наших енергооб’єктів ми витримали удар. Дефіциту потужностей немає і наразі не прогнозується. Ремонтні бригади працюють 24/7, аби якнайшвидше відновити електропостачання до українських домівок”, - розповів Денис Шмигаль.

Він зазначив, що світло будуть повертати в три етапи. В першу чергу буде заживлена критична інфраструктура: теплопостачання, водопостачання, лікарні.

Другий етап — заживлене буде населення. І третій етап — заживлено промисловість.

“Попередньо, нам потрібна доба, щоб заживити всіх побутових споживачів. Все поступово відновимо. “Укренерго” та Міністерство енергетики будуть повідомляти всі додаткові деталі”, - зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що Україна потребує більше зброї та більше систем ППО для захисту людей, «а росія потребує більше санкцій та більшої ізоляції», аби війна стала непідйомним тягарем для агресора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...