• Головна
  • В енергосистемі України дефіцит: о 21:00 варто вимкнути потужні електроприлади
18:00, 22 квітня

В енергосистемі України дефіцит: о 21:00 варто вимкнути потужні електроприлади

В енергосистемі України дефіцит: о 21:00 варто вимкнути потужні електроприлади

В енергосистемі України дефіцит. Для його покриття доводиться залучати аварійну допомогу з Європи протягом доби. Для уникнення обмежень, треба економити споживання, особливо в години пік.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на "Укренерго" та "Укргідроенерго".

Дефіцит електроенергії в енергосистемі сьогодні, 22 квітня, наявний протягом всієї доби. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити зростаюче споживання. Продовжують цілодобово діяти обмеження споживання для промислових споживачів на Криворіжжі. Зранку діють обмеження споживання на Харківщині.

Через похолодання споживання продовжує зростати. Сьогодні вранці рівень споживання на 4,7% вищий, ніж був у цей же час в п’ятницю, 19 квітня. Вчора вечірній максимум був на майже 6% вищим за максимум попередньої неділі 14 квітня. Максимальне споживання очікується на 21:00. Енергетики попросили вимкнути потужні електроприлади в цей період.

"Нині ми працюємо в непростих умовах. Ворог продовжує масовані атаки на українські електростанції. Проте енергетики країни роблять все можливе, щоб утримувати ситуацію стабільною і постійно працюють над збалансуванням енергосистеми.

Наразі важливо розуміти, що масовані обстріли призвели до появи дефіциту в енергосистемі. Тож нині варто ощадливо ставитись до використання електроенергії. Зауважу, що економія електроенергії не означає повну відмову - варто просто вимкнути зайве. То ж дотримуймося ощадливого режиму споживання електроенергії як на робочих місцях, так і вдома", - пояснив гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Диспетчерський центр вимушений залучати протягом всієї доби аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.

"Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення", - звернулись в "Укренерго".

На одній з теплових електростанцій виведено в аварійний ремонт енергоблок. На інших продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...