• Головна
  • Як уникнути відключень світла: "Укренерго" звернулися з важливим проханням
13:30, 16 квітня

Як уникнути відключень світла: "Укренерго" звернулися з важливим проханням

Як уникнути відключень світла: "Укренерго" звернулися з важливим проханням

Українців закликають ощадливо споживати електроенергію від 19:00 до 22:00 - це допоможе уникнути масових відключень світла. Такої підтримки потребує наша енергосистема. Адже вчора в вечірні години в енергосистемі був дефіцит. Для покриття застосовувалась аварійна допомога.

Це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на НЕК "Укренерго".

На ранок через дощ та шквальний вітер без світла залишаються 173 населені пункти в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській областях. Знеструмлено близько 35 000 споживачів. Ремонтні бригади працюють над усуненням наслідків негоди та заживленням споживачів. На ранок знеструмлено 435 населених пунктів. Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Через технологічні порушення: є знеструмлення у Донецькій, Сумській, Чернігівській областях.

На Криворіжжі продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів. З 07:00 на Харківщині застосовані погодинні графіки відключень. Знеструмлено близько 200 тисяч споживачів. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

"Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 22:00 Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами", - звернулись в компанії.

Вчора, 15 квітня, в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії – був наявний дефіцит. Для підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» з 20:00 до 22:00 залучав аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії загальним обсягом 800 МВТ*год.

Ремонтні бригади «Укренерго» повернули в роботу частину обладнання, пошкодженого при обстрілах в центральному регіоні. Це допоможе підвищити надійність живлення в одній із областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...